fbpx Skip to main content

Nd:YAG лазерната система е идеална за дълготрайно премахване на нежеланото окосмяване при хора с тъмна кожа. В тази статия разгледахме различните фототипове кожа и кой вид лазер е най-подходящ при тях. За извършване на лазерна епилация при IV, V и VI фототип е изключително важно какъв е типът на лазерната система, тъй като при неправилното ѝ подбиране могат да се наблюдават реакции тип хиперпигментация и изгаряне. Каква е причината за това? Лазерните системи с по-къса дължина на вълната могат да навредят на кожа, която е ”богата” на меланин, тъй като те таргетират меланина в косъма и по този начин въздействат успешно върху корена на космения фоликул.

Nd:YAG лазерът е специално проектиран за премахване на косми при по-тъмни типове кожа, като той е конфигуриран за определена по-дълга дължина на вълната – 1064 nm.

Лазерът Nd:YAG има и други приложения, като лечение на онихомикоза (гъбички по ноктите), премахване на финни капиляри и др. И така, въпросът защо се използва Nd:YAG за обезкосмяване е важен , особено ако имате тъмна кожа.

Как действа Nd:Yag лазерът при тъмна кожа?

Трябва да се има предвид, че лазерната епилация работи по различен начин за светла и тъмна кожа. За всеки тип кожа, се използват различни лазери – по-светлите типове кожа се третират обикновено със златния стандарт в лазерната епилация – Alexandrite лазер или по-малко мощния – диоден лазер. За по-тъмни типове кожа е подходящ Nd:YAG лазера. От своя страна Nd:Yag лазерната система, която навлиза по-дълбоко в кожата и таргетира кръвоснабдяването на космения фоликул. Александритният лазер, от своя страна се ”прицелва” в меланина. По тази причина този тип лазер не се абсорбира толкова от пигмента в кожата, а унищожава единствено косъма,оставяйки околната кожа незасегната.

Nd:YAG лазерът навлиза на 4-5 мм дълбочина в кожата, а космените фоликули се намират на 3-4 мм дълбочина. Базата на космения фоликул се намира на идеалната дълбочина, която е нужна на лазера да таргетира ефективно кръвоснабдяването.

Защо Alexandrite лазерът не е подходящ при тъмна кожа?

Този тип лазери работи със 755 nm дължина на вълната, която му позволява да достигне единствено до основата на косъма. При по-светла кожа лазерната епилация с Alexandrite работи чрез абсорбиране на енергия в космите, съдържащи меланин (по-тъмните косми), т.е. ако има тен в кожата или кожата е по-тъмна, абсорбцията на енергия от лазера е голяма и вероятността да се получи силна реакция и увреждане на кожата след лазерна епилация с Alexandrite е висока. Ето защо е важно при тъмен цвят на кожата, лазерна епилация да се извършва с Nd:YAG лазер.

Лазерната епилация е безопасна за всеки тип кожа

Важно уточнение, което трябва да се направи за всички типове кожа – когато се извърши консултация преди процедура, изберат се правилните параметри от квалифицирани специалисти и се полагат грижи за кожата след лазерна епилация, тя ще е безопасна за всеки тип кожа. В LAVEDY laser studio благодарение на стандартите за работа, които спазваме и професионалната квалификация на лекарите, гарантират на първо място безопасна и ефективна лазерна епилация, изцяло съобразена с нуждите и състоянието на кожата при всеки клиент.

Изборът на параметри, грижата за кожата след процедура и реалистичните очаквания за ефекта са от значение при лазерната епилация. Може да са необходими повече на брой процедури за по-тъмни типове кожа, предвид различния тип на работа на Nd:Yag лазера, но резултатите си заслужават търпението.

Имам ли нужда от консултация и извършване на пач-тест?

Консултацията предоставя възможност, заедно с лекар-специалист да се обясни обстойно всичко необходимо за лазерната епилация:

  • какви са грижите за кожата след процедура;
  • какви са реалистичните очаквания;
  • да се установи настоящото състояние на кожата – наличие на тен, вид на косъмчетата (светли или тъмни).

Периодът по време на консултация трябва да е релаксиращ и спокоен за всеки клиент, това е един от принципите на работа втъкани в LAVEDY laser studio.

По време на безплатната консултация е желателно да се извърши пач-тест на малък участък от зоната, избрана от клиента. Този тест помага за правилен избор на параметри за вашия тип кожа и косъм, за гарантиране на безопасна процедура и елиминирането на бъдеща остра реакция на кожата.
Друго предимство на пач-теста, който е комплимент от нас към вас, е че той ви дава възможност да усетите лазера – какво е усещането, има ли лек дискомфорт или не. В резултат на това вие идвате много по-спокойни за първата си процедура, тъй като е елиминирано притеснението – боли ли лазерната епилация.

Вместо заключение - не отлагайте започването на лазерна епилация

Един кратък съвет от нашите специалисти – не отлагайте лазерната епилация. Като специализирано студио извършваме процедури върху всеки тип кожа и квалифицираните ни специалисти работят безопасно и разбира се с хубави резултати.

Работим усилено, за да гарантираме ефективността на процедурите, няма да се почувствате претупани във времето или пренебрегнати. Всеки индивидуален клиент е специален и неговото състояние и време, прекарани в студиото ни, са от значение. Започнете с лазерната епилация възможно най-скоро, за да се радвате на красивата Ви и здрава кожа повече.

Доверете ни се, ние сме LAVEDY laser studio.

запазете час