Skip to main content

Какво да направя преди лазерна епилация в LAVEDY?

 • Избръснете/скъсете зоната, която ще бъде третирана
  Избръснете гладко зоната 1-2 дни преди процедурата. За чувствителни места, като подмишници и интим – отделете си малко повече време, бъдете внимателни в бръсненето на зоната, за да не се порежете. При мъжете за зони гръб, гърди и корем – скъсете с машинка или избръснете косъмчетата до нивото на кожата.
  При зони по лицето – те трябва да се работят с внимание, затова лекарите на LAVEDY laser studio препоръчват – не отскубвайте с пинсети/лентички поне 10 дни преди процедура. Бръсненето не се препоръчва при никакви обстоятелства. Изчакайте косъмчетата да поникнат, като може да ги скъсявате внимателно с малка ножичка, ако ви създават дискомфорт. Само при първа процедура на зони по лицето трябва да имате поникнали косъмчета – при следващите процедури, няма да е необходимо да ги третирате по никакъв начин, освен лазерна епилация.
 • Преустановете епилиране с кола маска или епилатор
  За да се извърши лазерна епилация успешно, трябва косъмчетата да не са премахвани с кола маска или епилатор. Това е така, поради факта, че посочените методи отскубват косъма, но коренът му остава в кожата и от там излиза нов, здрав косъм. За лазерна епилация с Elite iQ е необходимо косъмът да е скъсен до нивото на кожата и да има здрав корен. Само тогава лазерната епилация ще третира целево дадения косъм и следователно космения фоликул, в противен случай ще се разминат фазите на растеж и процедурата няма да е напълно ефективна.
 • Не излагайте зоната на слънце/солариум
  Избягвайте излагането на активно слънце 2-3 седмици преди процедура. В това число: плаж, открит басейн, солариум и автобронзанти. Защо това е толкова важно условие: при лазерната епилация с Александритен лазер се третира меланинът (пигментът) в косъма. Ако има наличие на активен тен (концентрирано количество меланин) в кожата, обяснено накратко – лазерът не прави разлика между цвят в косъма, който трябва да се таргетира и цвят в кожата. Следователно, при третиране на зоната с лазер – ще се получи нежелана реакция. Ето защо не излагайте активно на слънце зоните, които ще бъдат третирани.
 • С внимание към лекарствата
  Лазерна епилация не трябва да се прилага след прием на антибиотици и фоточувствителни лекарства. Лекарите в LAVEDY laser studio задължително ще Ви попитат дали приемате медикаменти и ще ви консултират спрямо вашето индивидуално състояние. Ако приемате фоточувствителен антибиотик, трябва да изчакате 14 дни, преди посещение за лазерна епилация.
 • С внимание към козметиката
  Преди лазерна епилация кожата трябва да бъде чиста. Почистете зоната от грим, лосиони или масла с или без златни частици. Не нанасяйте парфюми, сухи дезодоранти  или други козметични продукти върху кожата, която ще третираме. Ако не сте имали възможност да сторите това, Вашият лекарят ще Ви предложи да почисти зоната на място.